Kiki Kraaijeveld

Tijdens mijn kunstzinnige opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam raakte ik geïntrigeerd door het voluptueuze vrouwenlichaam. Deze vormen legde ik vast in mijn schilderijen. Lovende reacties na diverse tentoonstellingen inspireerden me om mijn stijl en kleurstelling verder te ontwikkelen. In de loop der jaren werden mijn vrouwenfiguren abstracter en schilderde ik meer fragmenten van lichaamsvormen.
Ik werk het liefst aan meerdere schilderijen tegelijk; het ene schilderij inspireert mij om verder te gaan met het andere. Er liggen vaak 4 of 5 lagen verf onder het uiteindelijke schilderij, waardoor er diepte ontstaat en de onderlaag er doorheen schijnt. Ik schilder met acrylverf op houten panelen en canvas.
De Dollz by Kiki kunstwerken zijn ontstaan nadat ik geïnspireerd raakte door Japanse gelukspoppetjes. Ik verwerk mijn kleurrijke schilderijen in de jurkjes die de Dollz dragen. Daardoor ontstaat een prachtige samensmelting van vorm en kleur én krijgen ze een positieve en heldere uitstraling.
Op aanvraag zijn andere formaten mogelijk, stuur me een in dat geval een mail
Website: www.kikikraaijeveld.nl

Winkelwagen